Madaraim

Az általam jelenleg tartott madárfajok ismertetői a bal oldali menüből érhetők el a faj nevére kattintva.

A fajleírásokat három nagyobb fejezetre tagoltam: az Eredet tartalmazza az adott faj származási helyére, háziasításának körülményeire, etimológiai hátterére és rendszertani helyzetére vonatkozó információkat. Az Igények részbe gyűjtöttem össze minden, az adott faj tartásához szükséges gyakorlati információt, a hőmérséklet-igénytől a megfelelő táplálásig. A Tenyésztés rész szól a madarak költési kedvének meghozásáról, a szaporulat eredményes felneveléséről és az adott faj színváltozatairól, a kiállítási kívánalmakról.

Az ismertetők készítésénél az volt az irányelvem, hogy saját anyagokat és saját tapasztalatokat használjak fel, vagy a széles körben elérhető információkat úgy szintetizáljam, ahogy az másutt nem elérhető (pl. a fajnevek magyarázatai). Minden feltöltött fotó, videó és hanganyag - ahol ezt másképp nem jelölöm - saját.

Az internet világában nem éreztem szükségét olyan alapvető és bárhol elérhető információk közlésének, mint pl. a fajok testmérete, de természetesen bárkinek szívesen válaszolok bármilyen felmerülő kérdésére, keressenek bátran!

Az évek alatt - a jelenleg is tartott fajokon túl - az alábbi fajokat szaporítottam sikeresen: mozambiki csicsörke, japáni sirálykapinty, ezüstcsőrű pinty, ékfarkú amandina, Gould-amandina, szalagpinty, pirosfülű pillangópinty, kékfejű pillangópinty, kákapinty, rizspinty, gyémántgalamb, kacagógerle, kínai törpefürj, hullámos papagáj, nimfapapagáj, kecskepapagáj, ugráló papagáj, énekes papagáj, rozellapapagáj, Bourke-papagáj, rózsás törpepapagáj.

Tartottam, de nem szaporítottam az alábbi fajokat: Szenegál-amarant, korallcsőrű pinty, Helena-pinty, kantáros asztrild, narancsarcú asztrild, Dybowski-pettyesasztrild, aranymellű asztrild, álarcos amandina, muskátpinty, fehérfejű apácapity, barnahátú aranyveréb, szürke csicsörke, Pennant-papagáj, barnafülű papagáj, Molina-papagáj, feketefejű törpepapagáj, szürkehátú verébpapagáj, szakállas papagáj, Szenegál-gerle vagy pálmagerle, japánfürj.

A korábban tartott és szaporított fajok közül néhányhoz készült a fentiek szerinti leírás, mely szintén a bal oldali menüből érhető el.

top