Tűzcsíz apartman II. – A szerkezet kialakítása

A következő lépés az első keretek elkészítése volt. Készítettem egy tervet a boxok első oldalának kialakításáról, nem több mint egy Paint-es Móricka-rajz, de megteszi 🙂

A feketével jelölt keretek és az ajtó váza is 10 mm-es négyszöglécből készül, a felső oldalon 12×12 mm-es ponthegesztett drótháló kerül, az alsó oldalra 4 mm-es plexi.

Első lépésként leszabtam a felső, alsó és két oldalsó lécdarabot mindegyik boxra. Ezeket 10 mm széles ablakszegletvassal erősítettem össze.

Ezután a középső vízszintes léc következett, amely elválasztja egymástól a plexivel, illetve dróthálóval borított részt.

Persze könnyen megy a munka, ha van az embernek segítsége… 😀

A középső elválasztó behelyezése után elkezdtem levágni a felső részt borító dróthálót.

Az alábbi képen jól látszik a legfelső box előlapjának félkész állapota a drótháló borítással, a középső elválasztóval és a tálca előlapjával és fogantyújával:

Ezek nem kimondottan bonyolult vagy időigényes munkafolyamatok, de amikor az embernek csak néhány órája jut rá hetente, akkor hosszan el tud húzódni. Ráadásul a munkálatok java részét már bent végeztem a házban, így alvásidőben a fúrás-fűrészelés helyett a halkabb munkafolyamatok kerültek előtérbe, például a boxok világításának kialakítása, amely a következő poszt témája lesz.